Veertigdagentijd project 2018: ik zorg voor jou

Zondag 18 februari starten we met het veertigdagenproject: ik zorg voor jou. Tot aan Pasen lezen we in de kerk en in de kindernevendienst verhalen over Jezus die op weg gaat naar Pasen. Dat is geen gemakkelijke weg maar bij alles wat Hij meemaakt is Hij niet alleen. God zorgt voor Hem. Vanuit dit besef zorgt Jezus voor de mensen die Hij tegenkomt op zijn weg. Ook laat Hij zien hoe je voor elkaar kunt zorgen. Deze verschillende lijnen komen allemaal aan de orde in het project.

Bij de kinderen tussen de 4 en 12 jaar leggen we de nadruk op: hoe zorg je voor elkaar? Elke zondag bespreken we op welke manier dat mogelijk is.
In de dienst, voordat naar de eigen ruimte gaan, kijken we naar de vlog van onze eigen YouTuber: Daan. In de vlog wordt een gemeentelid geïnterviewd die zorg verleent dat aansluit bij het thema. Vervolgens werken we het thema verder uit in de kindernevendienst. De volgende onderwerpen bespreken we met elkaar:

 • 18 februari: ik zorg voor jou

  In de vlog vertelt Wiesje hoe je voor iemand zorgt die verdrietig is omdat hij/zij iemand heeft verloren. We maken kaarten voor mensen in onze gemeente die zorg nodig hebben.

 • 25 februari: ik praat met je

  Kun je voor iemand zorgen door met hem/haar te praten? Joan heeft er haar werk van gemaakt. Ze vertelt Daan wat ze precies doet. Trouwens, in de kindernevendienst maken we ook een vlog dus zorg dat je er bent!

 • 4 maart: bij mij kun je thuis zijn

  Jolanda vertelt hoe je voor iemand kan zorgen als hij/zij (tijdelijk) niet thuis kan wonen. We maken deze zondag een huis.

 • 11 maart: ik geef je te eten

  Hoe zorg je voor iemand die weinig of geen eten heeft? Dick zal daar antwoord op geven in de vlog. Tijdens de kindernevendienst maken we iets lekkers om weg te geven.

 • 18 maart: ik heb alles voor je over

  Rianne heeft alles in Nederland achter gelaten om 2 jaar lang voor ernstig zieke mensen in Kameroen te zorgen. Deze zondag bekijken en bespreken we een project van Kids in Actie.

 • 25 maart: ik kom naar je toe

  In de vlog vertelt Carmen waarom het belangrijk is om bij mensen op bezoek te gaan. Deze zondag maken we Paasstokken en delen we ze uit aan de bewoners van de Kromme Akkers.

 • 1 april: ik geef je de toekomst

  Vandaag is het Paasfeest. Wat we precies gaan doen is nog een verrassing!