11/02 kerkdienst met gospelkoor We Believe

Drie keer per jaar nodigen we geen (gast)predikant uit en wordt de viering anders ingevuld. Hiermee geeft de kerkenraad gehoor aan de wens van veel gemeenteleden voor meer variatie. In 2024 zijn de volgende data vastgelegd: 11 februari, 21 april en 3 november. 

Gospelkoor We Believe 

Zondag 11 februari komt gospelkoor We Believe uit Hardinxveld-Giessendam bij ons zingen. Zij laten ons swingen en stil worden bij liederen van o.a. Sela, Chris Tomlin, Michael W. Smith en Opwekking. Ook is er ruimte voor samenzang. 

Image
Samen Jong 

Het thema voor deze dienst is kernwaarde 2 uit het boek Samen Jong; Jezus boodschap serieus nemen. Dit houdt in dat geloof verschil maakt voor je dagelijks leven en dat van anderen. Voor jongeren is een geloofsgemeenschap aantrekkelijk als het hen uitdaagt. Zij waarderen een kerk die hen inspireert in het leven als volgeling van Jezus en ruimte geeft voor onderzoek en vragen. Het geloofsgesprek heeft daarin een belangrijke rol.   

Geloofsgesprek stimuleren 

Het is best lastig om je geloof te verwoorden. Om je vragen en twijfels te benoemen en op zoek te gaan naar antwoorden. Daarom dagen we u en jou uit om elkaar te inspireren. Om te delen hoe het volgen van Jezus concreet wordt in jouw leven. Dit kan van alles zijn. Iets wat je heeft geraakt of dat een uiting geeft aan je geloof. Een foto, een lied, een gedicht, een podcast, een video, een schilderij, een (persoonlijk) verhaal etc. Alle inzendingen worden gedeeld via de kerk app en sommige worden ook getoond, verteld of gezongen tijdens de kerkdienst. Het delen kan met naam maar mag ook anoniem. Mail het naar [email protected]

We kijken uit naar een kerkdienst die in beweging zet en aanleiding kan zijn voor een persoonlijk (geloofs)gesprek!