Voor jong en oud

Voor jong en oud
Iedereen is welkom in onze gemeente. We vinden het belangrijk om alle generaties bij elkaar te brengen. Dat gebeurt in onze kerkdiensten maar ook na de dienst als we samen koffiedrinken (en limonade!), tijdens ons kampeerweekend begin juni en op de startzondag in september. Daarnaast zijn er natuurlijk ook speciale activiteiten voor verschillende doelgroepen.

Kinderen
Voor kinderen in de basisschoolleeftijd is er kindercatechese: vier bijeenkomsten per jaar, na schooltijd. In oktober wordt er een kinderdienst gehouden over het thema van de Kinderboekenweek. Elk jaar wordt er op een zaterdagmiddag aan het begin van de zomer een ontspannen activiteit georganiseerd. Voor de allerkleinste kinderen is er 2x per jaar een een kerk op schoot dienst.

Jeugd
Voor de jeugd van 12 t/m 16 jaar is er jeugdkerk op de tweede zondag van de maand. Ze wonen dan niet de gewone kerkdienst bij maar hebben een eigen viering in een andere ruimte. Eens in de maand is er op vrijdagavond de DAGO: een jeugdclub die allerlei ontspanningsactiviteiten organiseert. Ook voor de jeugd zijn er catechisaties, meestal zo’n zes tot acht avonden per jaar, voor verschillende leeftijdsgroepen. Jaarlijks wordt er tenminste één jeugddienst gehouden. Ook hebben zij hun eigen ruimte op de bovenverdieping. In dit jeugdhonk is een bar, een pooltafel, een groot scherm en een bank om op te hangen. Verder wordt geprobeerd de jeugd een eigen rol te geven bij allerlei activiteiten van de gemeente.

Ouderen
We geven oudere gemeenteleden extra aandacht door middel van een bezoek van de contactpersoon, de bloemengroet, een kerstattentie en iets lekkers na de oogstdienst. Bent u niet meer in staat om met eigen vervoer naar de dienst te komen dan staan er vrijwilligers klaar. Zij halen u op en brengen u ook weer thuis.

Kampeerweekend
Iedereen is van harte welkom om mee te gaan kamperen in een weekend eind mei / begin juni. Op een camping wordt een veld gereserveerd voor tenten en caravans. Liever wat meer comfort? Er zijn ook chalets en bungalows te huur op deze camping. Er worden diverse activiteiten georganiseerd zoals een meditatieve wandeling, een gezamenlijke maaltijd en spelletjes voor jong en oud. Op zondag vieren we een dienst in de buitenlucht (of tent als het weer niet meewerkt). Deze weekenden zijn erg gezellig en in een korte tijd leer je elkaar beter kennen.

Jaarkalender

In onderstaande kalender een overzicht van alle activiteiten die op het programma staan of die we willen organiseren. Als je op de afbeelding klikt wordt er een pdf bestand geopend dat goed leesbaar is. Exacte data worden gedeeld via onze nieuwsbrief.  Medio 2023 gaan we gebruik maken van de Scipio kerkapp en worden activiteiten gedeeld via de agenda in deze app.

Image