Voor wie

Al zo’n dertig jaar bestaat de Protestantse wijkgemeente Dalem/Gorinchem-Oost in de wijk. Ooit gestart als pioniersplek van de Gereformeerde kerk in Gorinchem in een sporthal. Later sloot Hervormd Dalem zich hierbij aan. De pioniersplek groeide uit tot een volwaardige wijkgemeente met een eigen voltijds predikant en kerkenraad. Wat ontbreekt? Een eigen kerk. De afgelopen twintig jaar huurt de wijkgemeente een ruimte van CBS de Regenboog.

Voor de wijk, door de wijk

In Gorinchem Oost (veruit de grootste wijk van Gorinchem) wonen zo’n 14.000 mensen maar er is geen enkel kerkgebouw. We willen graag zichtbaar aanwezig zijn in de wijk op een herkenbare plek. Een gebouw waar mensen uit de wijk elkaar kunnen ontmoeten. Waar een luisterend oor is. Waar op alle dagen van de week activiteiten kunnen plaats vinden. Waar we onze missionaire wens en opdracht kunnen vervullen. Een kerk in de wijk en voor de wijk; met koffie-ochtenden voor ouderen, samen-koken-samen-eten avonden, een kerstwandeltheater, een top-2000 dienst, lezingen, workshops etc. Ook is het mogelijk om zaalruimte te huren als u zelf een activiteit wilt organiseren en de kerkzaal is vanwege de akoestiek uitermate geschikt als oefenruimte voor een koor.

Kortom, een plek waar iedereen welkom is om een bijdrage te leveren aan de leefbaarheid in de wijk

Voor de Protestante wijkgemeente Dalem/Gorinchem-Oost en de Gereformeerde kerk vrijgemaakt

Het is een diep gekoesterde wens van onze wijkgemeente om een eigen kerkgebouw te hebben. We hebben behoefte aan een ruimte waar we op zondag onze eredienst kunnen houden. Ook gebruiken we het gebouw om op andere manier mensen samen te brengen zo is er een jeugdhonk, vergaderruimte en een keuken. De Gereformeerde kerk vrijgemaakt wordt een vaste huurder en zal ook op zondag kerkdiensten houden in het gebouw.

Voor nabestaanden

In de nieuwe kerk is ook ruimte gereserveerd voor een rouw- en familiekamer. Een plek waar mensen hun geliefde kunnen laten opbaren en waar ze 24 uur per dag toegang toe hebben d.m.v. een eigen ingang en faciliteiten. Zo’n plek is er nog niet in Gorinchem Oost en wij zijn ervan overtuigd dat het aan een behoefte voldoet.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk hier de bouwplannen en schetsen van het gebouw. Er zijn verschillende manieren om een financiële bijdrage te leveren. Op de pagina ‘financiën’ vindt u meer informatie.