22/01 Oosterlicht wint Award voor Duurzaamheid

Image

De Award Uitreiking van de Awards voor Duurzaamheid vond op 22 januari 2024 plaats in een sfeervolle ambiance in Theater Figi in Zeist. Doelstelling van de Awards voor Duurzaamheid is om een podium te bieden aan uitblinkende groene initiatieven om daarmee ook anderen te inspireren.

De Awards zijn gemaakt door Stichting Juttersgeluk. Zij gebruiken daar oude strandstoelen voor en geven plastic dat op het strand is gevonden een nieuwe bestemming.

Zoals bekend won de ‘PKN - Duurzaam gebouwde kerk Gorinchem-Oost' ofwel het Oosterlicht de landelijke publieksprijs in de categorie Overig. Peter en Kees waren namens de Protestantse Wijkgemeente Oosterlicht en de nieuwbouwcommissie aanwezig om de Award in ontvangst te nemen. 

Mooi was dat ook burgerinitiatief Schoon Gorinchem een award kreeg in de categorie Opruimen Lokaal met de meeste stemmen in Zuid-Holland. Na afloop hebben we meteen kennis gemaakt met  Schoon Gorinchem en afgesproken om in Oost samen te gaan werken met het opruimen van zwerfafval. Daar zijn we beide blij mee. 

Peter Zijderveld en Kees van As 

Werkgroep Groene Kerk 

 

Image