Predikant – Ds. Dirk Ophoff

Sinds 2008 ben ik als predikant verbonden aan de Protestantse Wijkgemeente Dalem/Gorinchem-Oost. Ik geniet van de veelzijdigheid die hoort bij het werk van een gemeentepredikant: mensen ontmoeten op de gelukkige of juist de verdrietige momenten in hun leven en dan met hen op zoek gaan naar wie God voor hen is, voorgaan in de zondagse kerkdiensten, meedenken over de activiteiten die vanuit de gemeente georganiseerd worden, contacten met andere gemeenten en organisaties.

Verbinden
Een kerkelijke gemeente herbergt een grote diversiteit aan mensen als het gaat om leeftijd, opleiding, achtergrond en smaak. Ook over het geloof wordt soms heel verschillend gedacht. Het past goed bij mij om in deze context de rol van verbinder te vervullen.

Voorgaan
Het voorgaan in de kerkdiensten zie ik als mijn belangrijkste taak. Bijbelteksten kunnen voor lezers van nu herkenbaar en inspirerend zijn, maar ook als vervreemdend, ouderwets of gewoon moeilijk ervaren worden. In mijn preken probeer ik op te sporen wat ze ons dan toch te zeggen hebben.

Achtergrond
Ik ben geboren in 1967 en tot 2006 heeft mijn leven zich in belangrijke mate afgespeeld in de wereld van de Gereformeerde Kerken Vrijgemaakt. Mijn studie theologie deed ik aan de Theologische Universiteit in Kampen en vervolgens ben ik predikant geweest van de kerken te Nieuwegein (1993-2002) en Bunschoten-West (2002-2006). Aan deze tijd bewaar ik mooie herinneringen, maar door ontwikkelingen in mijn leven werd de vrijgemaakte kerk een jas die mij steeds minder goed paste. Dat heeft geleid tot mijn overstap naar de Protestantse Kerk.

Ik ben blij dat ik in Gorinchem de kans heb gekregen om weer als predikant aan de slag te gaan. Samen met mijn partner woon ik in de historische binnenstad, waar we elke dag genieten van ons uitzicht op de Lingehaven.

Contact
Hebt u een vraag of wilt u graag een gesprek, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen. Dat kan via het contactformulier op de website of telefonisch: 0183 850805.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.