Veertigdagenproject 2019: BijbelBasics_locatie Jeruzalem

Dit jaar volgen we het veertigdagenproject van Bijbelbasics. Het kindernevendienstprogramma van het Nederlands Bijbelgenootschap waarin de Bijbel én het kind centraal staan.

 Op weg door Jeruzalem

Het project heet dit jaar: Locatie Jeruzalem. Voor het moment met de kinderen in de kerkdienst is er een plattegrond van de stad Jeruzalem (op de beamer). Elke zondag komt er een 3D-locatie op de plattegrond bij (op de beamer en als bouwplaat). Zo volgen de kinderen Jezus op zijn weg door Jeruzalem in de laatste dagen voor zijn dood en opstanding.

Tijdens deze periode lezen we:

  • -  Jezus gaat naar Jeruzalem (Lucas 19:29-40)

  • -  Jezus jaagt handelaars uit de tempel (Lucas 19:45-48)

  • -  Jezus deelt brood en wijn uit (Lucas 22:14-23 en 22:31-34)

  • -  Jezus wordt gevangengenomen (Lucas 22:39-53)

  • -  Petrus zegt dat hij Jezus niet kent (Lucas 22:54-62)

  • -  Jezus komt bij Pilatus (Lucas 23:1-7 en Lucas 23:13-25)

  • -  Jezus is opgestaan! (Lucas 24:1-12)

Er is ook een projectlied, met steeds een couplet dat bij het verhaal van de zondag past (qua tekst en sfeer), en een refrein dat elke zondag gezongen wordt.

Image

Wat kun je thuis doen?

Bijbelbasics geeft per zondag tips om thuis met de kinderen door te praten over het project. Registreer je gratis bij Bijbelbasics en download de brief met tips. Er wordt uitgelegd wat we hebben behandeld in de kindernevendienst. Ook vind je er proefjes om te doen en vragen om samen te bespreken. 

De jongste kinderen kleuren deze periode elke week een plaat die bij het verhaal van de zondag past. Op elke plaat staat ook een doe-opdracht. Kan uw kind aan de hand van de plaat vertellen waar het bijbelverhaal over is gegaan?