Verslag veertigdagenproject 2018: ik zorg voor jou

Het thema van in de zes weken tot aan Pasen is: ‘ik zorg voor jou’. Met de kinderen hebben we besproken hoe je voor een ander kan zorgen. Bijvoorbeeld door met iemand te praten of een thuis te bieden. Op de vierde zondag ging het over eten. Alle kinderen hebben een ontbijt gehad voordat ze naar de kerk gaan maar dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Elke week is er een filmpje van vlogger Daan waarin hij een gemeentelid vragen stelt over het thema. Deze week liet hij Dick aan het woord over de voedselbank. Ook collecteren we deze weken voor Kinderen in de Knel. Kinderen in arme landen worden zo ondersteund en krijgen de kans op een beter bestaan. Met papieren hartjes laten we elke week zien hoeveel geld er is opgehaald.

  

Vervolgens werd het thema verder besproken in de kindernevendienst. Hoe zie je of iemand bij jou in de buurt of in de klas te weinig eten heeft? Wat kun je doen? In het verhaal uit de Bijbel over de 5 broden en 2 vissen laat Jezus zien dat iedereen voldoende krijgt als je met elkaar deelt.

De kinderen mochten een zakje versieren en vullen met snoephartjes. Dit zakje geef je aan iemand die zorg nodig heeft of zich zorgen maakt. Maar lekker snoep weggeven is best moeilijk! Gelukkig mocht iedereen hartje proeven tijdens het knutselen.

       

Na de kindernevendienst vierden we het avondmaal. Iedereen mag meedoen en we delen brood en wijn.

De komende twee weken werken we verder aan het thema. Zo maken de kinderen met Palmpasen paasstokken en brengen deze naar de bewoners van de Kromme Akkers.

 

Foto’s: Jolanda Hulshof