04/09 fotoverslag startzondag 2022

Kerk zijn in de wijk

Op zondag 4 september werd het nieuwe seizoen geopend met een startzondag. Centraal deze ochtend stond de vraag: waarom willen we kerk zijn in de wijk? Drie gemeenteleden hielden een korte pitch. Wim ging in op de vraag: wat bezielt mij? Paul gaf zijn visie over de vraag: wie zijn wij als gemeente en willen we zijn? Margrieta vertelde haar toekomstbeeld over het gebruik van het nieuwe kerkgebouw. Na elke pitch gingen we in kleine groepjes uiteen om enkele vragen met elkaar te bespreken.

Wat kun je allemaal met een gebouw?

Ook de kinderen ging hard aan het werk met een plattegrond van het kerkgebouw. Wat kunnen we hier allemaal mee doen? Zo ontstond het idee om een zwembad te bouwen op de begane grond met een glijbaan vanaf de eerste verdieping. De keuken kan gebruikt worden als snackbar. Een ander idee is een 'dierentuin'. Er is genoeg ruimte om allerlei dieren te houden. De bouwcommissie neemt beide ideeën in beraad ;-)

Onthulling naam

Na de kerkdienst stond buiten de koffie klaar. De bakkers van Syndion hadden heerlijke cake voor ons gebakken. De letters die samen de naam van het nieuwe kerkgebouw vormen waren zoek geraakt in De Regenboogschool. Heel vervelend maar gelukkig wilden de kinderen wel gaan zoeken. Overal bleken letters te liggen. Steeds meer letters werden aan de lijn gehangen. Tja, wat staat daar nou? Er werd druk gepuzzeld....sommige bedreven puzzelaars zagen het woord al snel maar anderen werden lang in spanning gehouden. Uiteindelijk stonden de letters in de goede volgorde. Vanaf nu draagt het gebouw de naam: Oosterlicht. Ook onze wijkgemeente zal deze naam gaan gebruiken.

De startzondag gemist? Bekijk en luister de kerkdienst via ons YouTube kanaal. 

De mooie letters zijn getekend door Karin Eppink van Studio Smalt. 

Tekst: Benita Blokland

Foto's: Jolanda Hulshof