Eerste advent 2017: ‘ik zorg voor jou’

Zondag 3 december was de eerste zondag van advent. Tijdens deze periode is er altijd extra aandacht voor de kinderen. Het kindermoment en de verwerking in de eigen ruimte is afgestemd op wat er in de kerkdienst gebeurt.

Nora mocht het eerste kaarsje aansteken en een gedichtje voordragen.
Het thema deze zondag was: ik zorg voor jou. Tijdens het kindermoment kwamen ‘Thea en Filia’ vertellen wat dat betekent. De komende drie zondagen keren deze figuren steeds terug tijdens het kindermoment. Ds. Dirk Ophoff liet het project ‘boek vol verwachting’ zien aan de kinderen.

Met 34 kinderen gingen we naar de kindernevendienst. De jongste kinderen maakte een adventskalender. De oudste groep speelde coöperatieve spellen; zo snel mogelijk een hoepel verplaatsen terwijl je elkaars handen vast houdt en op volgorde van leeftijd gaan staan zonder met elkaar te praten. Ook werden er, in het kader van Sinterklaas, lootjes getrokken. Op elk lootje stond een opdracht om iets zorgzaams moeten doen voor een ander. bijvoorbeeld; geef iemand vandaag een compliment of maak een kopje thee.
Wat we komende zondagen gaan doen lees je in deze blog.

De liturgische bloemschikking

Foto’s: Joost Sluijk, tekst: Benita Blokland