Boek vol verwachting: advent 2017

Ben je tussen de 4 en 12 jaar? Dan heb je een persoonlijke uitnodiging ontvangen voor de adventszondagen. Soms gaat er wel iets mis bij de postbezorging ;-) dus zonder uitnodiging ben je uiteraard ook van harte welkom!

In de adventstijd lezen we uit het projectboek vol verwachting. De bijbellezingen in deze periode komen uit het boek Jesaja. Hij schreef een bijzonder boek waarmee hij de mensen in zijn tijd en later moed insprak. Het lijkt wel op een dagboek: het gaat over dingen die gebeuren en hoe mensen zich daarbij kunnen voelen.

Tijdens het kindermoment in de dienst bekijken we het projectboek. Elke zondag is er een afbeelding en een verhaal. Met een sketch introduceren Thea en Filia steeds het thema van de zondag. Daarna zingen we het projectlied.

In de eigen ruimte gaan we aan de slag met het project. Hieronder een overzicht van de activiteiten:

 • Ik zorg voor jou

  Op zondag 3 december maakt de jongst groep een adventkalender en gaat de oudste groep een spel spelen waarbij je moet samenwerken.

 • Stel je voor...

  Zondag 10 december gaat over een visioen van Jesaja. De jongste kinderen maken iets moois van een bol klei. De oudste groep maakt een caleidoscoop (droomwereld).

 • Bloemen in de woestijn

  De derde advent staat in het teken van ‘bloei’. we gaan aan de slag met Kapla en karton. Enig idee wat we gaan maken?

 • Het wordt veilig

  Zondag 24 december maakt de jongste groep een kerstengel van muziekpapier. De oudste groep gaat de ‘strijd’ aan: wie geeft de meeste goede antwoorden tijdens de kerstquiz?

 • Het wordt licht

  Eerste kerstdag is er een gezinsdienst. De kinderen mogen in de kerk blijven maar als je lang stilzitten lastig vindt mag je ook naar de eigen ruimte. Hier staat iets te tekenen/knutselen en een lekker koekje voor je klaar.

We maken er een gezellige tijd van met elkaar!

Groeten van,
Lisette, Edith, Petra, Hanneke, Alieke, Corrine, Christa, Martina, Aart-Jan, Eric, Tiny en Benita.