Vieringen en vespers Stille Week 3 t/m 9 april 2023

De week voor Pasen noemen we de Stille Week. In deze week leven we toe naar Pasen. Door vespers en verschillende vieringen staan we stil bij de weg die Jezus heeft afgelegd.

Het thema van de vespers is diepgaande verandering en sluit aan bij het veertigdagenproject. De vieringen hebben een eigen thema: spelbreker. Overal worden spelletjes gespeeld. Bijvoorbeeld het machtsspel van de grote landen in de wereld of de politiek spelletjes in Den-Haag. Maar ook in je persoonlijke leven kun je er tegenaan lopen. In het lijdensverhaal zien we hoe Jezus weigert om aan zulke spelletjes mee te doen. In zijn rijk gaat het anders. Het thema wordt op 3 dagen uitgewerkt. Op Witte Donderdag staan de spelregels centraal, op Goede Vrijdag de tegenstanders en op Stille Zaterdag de winnaar.

Image

Hieronder vind je een overzicht van de vespers en vieringen:

Maandag 3 april 19:30 uur, vesper bij het Leger des Heils op de Nicolaas Pieckstraat 43

Dinsdag 4 april, 19:30 uur, vesper in het Oosterlicht, Kruithoorn 1

Woensdag 5 april 19:30 uur, vesper in de Lutherse Kerk, Langendijk 72

Donderdag 6 april, 19:30 uur viering met Heilig Avondmaal in het Oosterlicht

Vrijdag 7 april, 19:30 uur viering in de Johanneskerk, Nieuwe Hoven 143

Zaterdag 8 april 21:30 uur paaswake in de Lutherse Kerk.

Op zondag 9 april vieren we het Paasfeest om 9:30 uur in het Oosterlicht. Het thema is 'verrassend anders'. We ronden het project 'verander je mee' af. Het is een feestelijke dienst met muziek en veel ruimte en aandacht voor de kinderen.