Verslag Top 2000 themadienst 2019

In een volle aula van het Fortes Lyceum vond zondagmiddag 29 december de eerste Gorinchemse Top 2000 dienst plaats met als thema ‘Desire’. Het popkoor Let’s get started uit Lexmond zong nummers als Believer en I still haven’t found what I’m looking for. De band 4Tune uit Hardinxveld-Giessendam bracht onder andere Don’t stop me now en Fix You ten gehore. Zangeres/performer Esmay Usmany vertolkte onder meer Geef mij nu je angst en Fields of Gold.

Een gezellige quiz waarbij het publiek aan de hand van korte intro’s titels en muziekgroepen moest raden zorgde voor het perfecte Top 2000-gevoel.

Ds. Dirk Ophoff besprak het thema ‘Desire’, verlangen, vanuit de popnummers en vanuit Marcus 2. Daar gaat het over Jezus die het verlangen van een verlamde man vervult – namelijk genezing – maar ook duidelijk maakt dat Hij nog meer te geven heeft. “God verlangt iets voor ons wat dieper gaat dan wij in eerste instantie voor onszelf verlangen”, zo eindigde hij zijn overdenking.

Op het kaartje dat de bezoekers mee naar huis kregen stond een tekst uit Fix You van Coldplay die daarbij aansloot: When you get what you want but not what you need...

Bekijk hieronder de foto’s voor een mooie sfeerimpressie.

Een korte video is te bekijken en te beluisteren via Facebook

de top2000 quiz

Fotografie: Jolanda Hulshof