Verslag kampeerweekend 2022

De afgelopen twee jaar ging het jaarlijkse kampeerweekend niet door ivm de corona maatregelen. Dit jaar was het, gelukkig, wel mogelijk om met meerdere mensen samen te komen. Op camping de Vergarde was het groepsveld voor ons gereserveerd. Diverse gemeenteleden installeerde de tent, camper of caravan rond het veld. De niet-kampeerders verbleven in een huisje of een stacaravan.

We hadden mazzel met het weer. Het hele weekend: droog, zon en een aangename 22 graden.

Op vrijdagavond opende we het weekend met gezamenlijk koffie drinken en een kennismakingsspel. Daarna ging de vuurkorf aan en bleef het tot laat gezellig.

Zaterdag

De dag begon met een gezamenlijk ontbijt. Daarna was iedereen vrij om de dag naar eigen wens in te vullen. Er werd gefietst, gezwommen, gekletst en gewandeld. Ook werd de midgetgolf baan getest, kon je pony rijden en waren er diverse gezelschapsspelletjes. Aan het eind van de middag kwam iedereen weer naar het groepsveld voor de gezamenlijke maaltijd. Terwijl sommige even moesten uitbuiken, gingen anderen alweer petanque spelen of elkaar proberen te ontmaskeren bij het spel 'weerwolven van wakkerdam'. Nadat de zon langzaam achter de horizon verdween ontbrande de vuurkorf. De marsmallows werden geroosterd terwijl iedereen op de camping kon genieten van het meerstemmig zingen van Top2000 repertoire.

Zondag

Om half elf was er een viering in de openlucht. Diverse muzikanten kwamen speciaal hiervoor naar Erichem. Onder begeleiding van keyboard, gitaar, basgitaar en trom zongen we heel veel liederen en luisterde we naar korte stukjes tekst met het thema 'een nieuw begin'. In de bijbel zijn veel verhalen waar een nieuw begin centraal staat. Zoals de ark van Noach, Abraham die vertrekt naar onbekend land, de geboorte van Jezus en de discipelen die alles achterlaten en besluiten om met hem mee te gaan. Op de viertafel werd elk verhaal getoond door middel van een voorwerp. Het thema is ook van toepassing op onze wijkgemeente. Voor het eerst in een lange tijd hebben we straks een eigen gebouw. Dat betekent een nieuwe start als kerk in de wijk. Tevens was er ruimte voor ons persoonlijke verhaal over een nieuwe start in ons leven.

Na de viering was er koffie, thee, limonade en cake. Er werd nog een speurtocht gedaan waarbij onze bijbelkennis flink werd getest en daarna was er een gezamenlijke afsluiting.

We hebben 3 dagen lang geloof, hoop en liefde met elkaar gedeeld. Sommige waren er als daggast, anderen zijn het hele weekend gebleven. Wat rest is een gevoel van verbondenheid. Volgend jaar zijn we 2, 3 en 4 juni weer te gast op camping De Vergarde. Ga mee of kom een dagje langs. Blokkeer dit weekend alvast in je agenda voor 2023!