Oosterlicht wint publieksprijs Awards voor Duurzaamheid

Het Oosterlicht is de winnaar van de publieksprijs bij de Awards voor Duurzaamheid! Dankzij de vele stemmen die zijn uitgebracht nemen we maandag 22 januari 2024 de prijs in ontvangst in het FIGI theater in Zeist. We zijn blij met zoveel waardering voor onze kerk.

Groene kerkgebouw

Het Oosterlicht is gasloos, nagenoeg energieneutraal, heeft een warmtepomp, 30 zonnepanelen, het grootste groene dak van Gorinchem, is voorzien van een CO2-gestuurd luchtbehandelingssysteem met warmte terugwinning en geïsoleerd volgens de hoogst geldende normen. Alle gebruikte materialen kunnen opnieuw gebruikt worden. Kortom, een groen en duurzaam kerkgebouw met oog voor toekomstige generaties. 

Leefbaarheid en verbinding

De Awards voor Duurzaamheid worden georganiseerd met onder meer de partners Big Improvement Day, United Consumers, Vote Company en de Plastic Soup Foundation. 

Duurzaamheid zorgt voor meer leefbaarheid en verbinding! We hebben maar één aarde waar we zuinig op moeten zijn. Voor ons zelf en voor toekomstige generaties. Daarom worden er bij de Awards voor Duurzaamheid in verschillende categorieën duurzame initiatieven beloond, die gericht zijn op "Groen".

Verbinding is een belangrijk thema bij Protestantse Wijkgemeente Oosterlicht. We zoeken de samenwerking met de organisaties en wijkbewoners om ons heen. De kerk is er niet alleen voor leden maar voor alle inwoners van de wijk Hoog Dalem.

Image

De nominatie van het Oosterlicht is een mooie waardering voor Roos Ros Architecten, Burgland Bouw, Lakerveld Ingenieurs & Architecten, Klimaatservice Holland en de Protestante Gemeente Gorinchem. Het kerkgebouw is in oktober 2022 in gebruik genomen. Diverse organisaties en buurtbewoners weten het inmiddels te vinden. Naast de zondagse kerkdiensten zijn er activiteiten gericht op ontmoeting. Zo is het Oosterlicht een verbindende schakel in Gorinchem-Oost.

Een artikel van de Protestantse Kerk Nederland over het gebouw was de aanleiding van de organisatie om het Oosterlicht te nomineren.

Image