Kerkproeverij 2017

Op zondag 10 september doen we mee met de landelijke campagne Kerkproeverij. Het concept is heel eenvoudig. Mensen die gewend zijn om regelmatig naar de kerk te gaan nodigen iemand uit hun omgeving uit om op deze zondag met hen mee te gaan. Doet het u denken aan een wijnproeverij? Precies. Zoiets is het. Maar dan als een gelegenheid om het geloof te ‘proeven’.

Misschien bent u uitgenodigd voor onze kerkdienst van zondag 10 september en oriënteert u zich daarom op de website. In dat geval kunnen de volgende vragen en antwoorden van belang zijn.

Heb ik een bijbeltje of een liedboek nodig?
Tijdens de Bijbellezing kunt u gewoon luisteren. Voor de liederen die we zingen maken we gebruik van beamers. Het is dus niet nodig om een boekje mee te nemen. Vindt u het prettig om dat wel te doen: we lezen uit de Nieuwe Bijbelvertaling (2004) en zingen voornamelijk uit het Nieuwe Liedboek (2013).

Wat moet ik aantrekken?
In onze gemeente zijn er geen geschreven of ongeschreven regels met betrekking tot de kleding. Wat goed genoeg is om naar een ouderavond van school te gaan of naar de bibliotheek, is ook goed genoeg voor de kerk.

Moet ik iets betalen?
Het bijwonen van een kerkdienst is gratis. Wel worden er altijd twee collectes gehouden. U bepaalt zelf of u iets geeft en zo ja, hoeveel.
Voor de koffie na afloop van de kerkdienst wordt normaal gesproken een kleine bijdrage gevraagd. Maar zondag bent u onze gast en is de koffie gratis.

U bent van harte welkom om op 10 september onze kerkdienst te bezoeken. Ook als u niet persoonlijk door iemand uitgenodigd bent. Trouwens, dat u welkom bent, geldt elke week. In het kader van de Kerkproeverij zijn we alleen nog wat meer op gasten ingesteld dan anders. We hopen u te mogen begroeten in de Regenboogschool!