Kampeerweekend een groot succes

De dagen voor het jaarlijkse kampeerweekend kwam de regen met bakken uit de lucht. Op vrijdag werd het echter droog en voorspelde het weerbericht een warm en zonnig weekend. Met een gerust hart werden de caravans en auto’s volgeladen met kampeerspullen. Ook dit jaar was er veld gereserveerd op camping Het Grote Bos in Doorn. Enkele gemeenteleden kiezen voor wat meer comfort en huren een huisje of stacaravan.
Oud, jong en middelbaar. Met een gemêleerd gezelschap brengen we twee dagen door in de natuur. Je leert elkaar in een korte tijd beter kennen en dat geeft een gevoel van verbondenheid.

Samen eten
Op zaterdag was er de mogelijkheid om te wandelen in het Utrechts Landschap met de boswachter. Sommige gingen liever zwemmen, een balletje slaan op de midgetgolf baan of bleven bij de caravan om een boek te lezen. Deze dag mag iedereen naar eigen wens invullen. Aan het eind van de middag kwam iedereen samen op het veld en werd de bbq aangestoken. Tijdens het eten kreeg iedereen de opdracht om een deel van de kerkdienst te vullen. Door bijvoorbeeld een lied te kiezen, een verhaal te bedenken of het liturgisch bloemstuk te verzorgen. Het thema dit jaar was ‘Delen’. Na het eten bleef het nog lang gezellig rond het kampvuur.

Openlucht kerkdienst
Op zondag was er de kerkdienst in de partytent. Ieder had een deel van dienst voorbereid en de muzikale begeleiding was in handen van Johan, Chris en David. Na de dienst drinken we met z’n allen koffie op het veld. Het thema delen werd hier in de praktijk gebracht want vele kopjes koffie en koeken werden met elkaar gedeeld.

Uitdagende survival
Vervolgens mocht de jeugd (en degene die zichzelf nog jeugdig voelen) zich uitleven op de survival baan. Onder begeleiding van 2 instructeurs werd er geoefend op het parcours. De de grote groep toeschouwers keek bewonderend toe hoe elk obstakel werd bedwongen. Meestal ging dit goed maar sommige haalde een nat pak (dankzij de hulp van anderen ;-)
Na 1,5 uur oefenen volgde een wedstrijd in teamverband. Met een nipt verschil wist één groep te winnen van de andere twee.

Na al dit hard werken had iedereen flink honger gekregen en de friet was dan ook snel op. Aan het eind van de middag werden de tenten en caravans weer ingepakt. Met een ontspannen en goed gevoel reden we naar huis. We hebben nu al zin in volgend jaar!

foto’s: Jolanda Hulshof, tekst Benita Blokland