Aanmelden Scipio kerkapp

Onze wijkgemeente Oosterlicht gaat gebruik maken van de Kerkapp Scipio (https://www.scipio-app.nl/). Een kleine commissie van wijkgemeenteleden is op dit moment druk bezig met de voorbereidingen om alles goed en functioneel in te richten.

Enkele functionaliteiten van de app zijn: Agenda, Nieuwsberichten, Collecten, Communicatie tussen leden en groepen (á la Whatsapp). Het gebruik van de app versterkt het gemeenteleven en verbetert de communicatie. De app wordt het officiële communicatiekanaal van onze wijkgemeente wat na de introductieperiode de nieuwsbrief en collecte binnen gaat vervangen.

Als u als wijkgemeentelid de app wil gaan gebruiken is het noodzakelijk dat wij enkele gegevens van u ontvangen. Hiervoor moet u het aanmeldformulier invullen en verzenden.

Let op: de gevraagde gegevens zijn persoonsgebonden. Dit betekent dat ieder lid zich afzonderlijk aan moet melden om gebruik te kunnen maken van de kapp. Een voorbeeld: bestaat een gezin uit 2 ouders en 2 kinderen, dan zullen alle 4 zich apart aan moeten melden. De app zal vervolgens automatisch een gezinsgroep aanmaken.

De app voldoet aan de AVG, wat tenminste betekent dat zeer zorgvuldig omgegaan wordt met al uw (privacygevoelige) gegevens. Enkele belangrijke privacy wetenswaardigheden:
·  De app is alleen te gebruiken door leden die lid zijn van onze wijkgemeente Oosterlicht;
·  Alleen de beheerder van de app van wijkgemeente Oosterlicht kan de aanmeldgegevens zien;
·  In de app kan een lid het eigen profiel op onzichtbaar zetten zodat deze niet op de ledenlijst wordt getoond.

We hopen dat u via de link het formulier invult en instuurt, zodat we kunnen genieten van een breed inzetbare en goed functionerende app die ons allen verbindt!

https://forms.office.com/e/BYRwNyYKcG

Zodra de app door u gebruikt kan worden sturen wij na de zomer per e-mail een uitnodiging met uitleg. Hieronder kunt u alvast een korte video bekijken. 

Namens de Scipio-Commissie

Image