13/02/2022 preek van de leek

Op de startzondag is er gereageerd op diverse stellingen over 'de toekomst van de kerk'. De conclusie: er is behoefte aan afwisselende en diverse activiteiten in de gemeente. Op de gemeenteavond in november is een lijst opgesteld met activiteiten waaronder de preek van de leek. 

Zondag 13 februari is de eerste editie! Voor wie dit niet kent; bij een preek van de leek biedt de kerk een podium aan iemand die zich roert in het publieke debat. Spraakmakers waar mensen naar luisteren zoals politici, columnisten, cabaretiers, sporters en kunstenaars.  

Pieterjan van Wijngaarden is zo dapper om de eerste preek van de leek bij ons te houden. Pieterjan woont met zijn gezin in Hoogdalem. Hij is ondernemer met een voorliefde voor leren en heeft een fascinatie voor christelijke spiritualiteit. Hij heeft het boek ‘ondernemen, als way of life’ geschreven, maakt podcasts en is te vinden op YouTube met een TedTalk. Ook is hij bestuursvoorzitter van The Mall, een jongerencentrum in Gorinchem opgezet vanuit Youth for Christ.  

Het thema van deze dienst is ‘eenheid in verscheidenheid’ naar aanleiding van de bijbeltekst uit de brief aan Filemon. Centraal staat de vraag: hoe kun je jouw talenten inzetten en mede vorm geven aan een gemeenschap? 

Er is een muziekgroep met piano, gitaar, contrabas en percussie. Samen met twee zangeressen spelen ze liederen die passen bij het thema. Er is beperkt samenzang.

Helaas is er maar ruimte voor max. 50 bezoekers tijdens deze dienst. Het kan dus voorkomen dat er geen plek meer is in de Regenboogschool. De preek van de leek wordt ook live gestreamd via ons YouTube kanaal.