09/10/2022 fotoverslag inwijding Oosterlicht

Zondag 9 oktober was de inwijding van het Oosterlicht. Na vele maanden bouwen, klussen en opruimen was het gebouw klaar om in gebruik te nemen. Een aantal gemeenteleden verzamelden om 9 uur bij de Regenboogschool om vanaf daar samen naar het Oosterlicht te lopen. Een symbolische wandeling waarbij de PKN vlag van de ene locatie naar de andere werd gebracht. Genodigden en andere leden van onze wijkgemeente stonden hen op te wachten op het kerkplein. De PKN vlag met de tekst 'houd moed, heb lief' wappert vanaf deze dag op de Kruithoorn.

Namens de bouwcommissie werd de sleutel van de kerk overgedragen aan de voorzitter van de kerkenraad. Waarna de naam van het gebouw werd uitgesproken door alle aanwezigen. Met het licht van de paaskaars en de woorden van Liedboek 100 gingen we naar binnen. Nadat iedereen een plekje had gevonden werden alle elementen die onderdeel zijn van onze vieringen toegewijd. Het licht, de doop, de tafel, de lezenaar en de kerkzaal zelf. Bij elk onderdeel werd een gebed uitgesproken en een lied gezongen.

Na de viering waren er 5 sprekers namens de architect, de burgerlijke gemeente Gorinchem, de classis Zuid-Holland-Zuid, de kerkrentmeesters van de Protestante Gemeente Gorinchem en de kerkenraad van wijkgemeente Oosterlicht. Drie leden van de bouwcommissie werden in het zonnetje gezet vanwege hun enorme bijdrage. De ochtend werd feestelijk afgesloten met koffie, thee, limonade en zoete lekkernijen.

We zijn dankbaar voor het kerkgebouw in Gorinchem Oost. En hebben ontzettend genoten van deze prachtige ochtend. We hopen van harte dat het Oosterlicht een plek zal zijn waar we mensen kunnen verbinden met elkaar en met God. Een plaats van hoop, geloof en liefde.

De dienst is terug te kijken en te beluisteren via ons YouTube kanaal.

Fotografie: Jolanda Hulshof