09/06 Samen Jong: kernwaarden voor een kerk met alle generaties

Zoals eerder bericht in de nieuwsbrief is Samen Jong het thema van onze startzondag op 3 september. In de komende weken richting de startzondag geven we vandaag een inleiding op het thema, vervolgens worden de 6 kernwaarden successievelijk toegelicht en we besluiten met een samenvatting.

‘Wat als je volledig zou kunnen beamen dat de christelijke geloofsgemeenschap dé plek is waar jonge mensen het geloof en het leven ontdekken, onderzoeken en beoefenen? Wat als je vol overtuiging kunt zeggen dat zij in jouw geloofsgemeenschap samen met alle generaties delen in de zegen die Jezus Christus aan zijn kerk gaf? Samen Jong gelooft dat de kerk deze potentie heeft.’

Samen Jong kijkt door de ogen van jonge mensen naar de kerk. Wat zien zij als waardevol in de community van gelovigen? In samenwerking met KokBoekencentrum presenteert MissieNederland het boek Samen Jong: Kernwaarden voor een kerk met alle generaties. Het betreft een Nederlandse doorvertaling op het Amerikaanse onderzoek Growing Young. Iedereen die hart heeft voor de jonge generaties roepen we daarom op om het boek te lezen (tip zomervakantie ). Hierbij de zes kernwaarden:

Image

De uitdaging wordt hoe we deze 6 kernwaarden concreet zouden kunnen gaan invullen in onze gemeente, daar willen we met elkaar over hebben op onze startzondag en zeker ook daarna, een mooi en toekomstgericht project!

De kerkenraad

Image