Top2000 dienst met thema ‘Desire’

Op zondagmiddag 29 december is er een Top2000 themadienst in het Fortes Lyceum. Dit evenement biedt een ongedwongen sfeer, livemuziek uit de Top2000 en een kernachtige boodschap.

Image

Waarom popmuziek in de kerk?

In de laatste week van december is de Top2000 te beluisteren op de radio. Iedereen kan zijn / haar stem uitbrengen op een favoriet nummer.  Dit fenomeen hoort inmiddels net zo bij de feestdagen als kerstverlichting en oliebollen. Daar sluiten we bij aan met een dienst waarin de popmuziek centraal staat.

De Top2000 staat vol met mooie nummers over hoop, twijfel, liefde en verdriet. Dat zijn precies de thema’s waar het in de kerk ook vaak over gaat. We zien er een uitdaging in om die twee sporen, van de popmuziek en van het christelijk geloof, bij elkaar te brengen.

Waarom het thema: verlangen?

Het thema van de dienst is ‘Desire’. Veel popmuziek bezingt wat mensen verlangen en waar ze naar op zoek zijn. Verlangen naar wat mooi en goed is, verlangen naar geluk. Verlangen is je motor om te (blijven) zoeken en open te staan voor wat komt. Verlangen heeft te maken met wat iemand ten diepste beweegt. Of, om woorden uit de christelijke traditie te gebruiken, met wat er leeft in je ziel.

Als een popnummer verlangen tot uitdrukking brengt, voel je direct: dit is voor de muzikant echt belangrijk, dit raakt de kern. Daarom vinden we het een mooi thema om met het christelijk geloof te verbinden.

Wie treden er op?

De nummers die passen bij het thema worden uitgevoerd door verschillende muzikanten.

De band 4Tune uit Hardinxveld-Giessendam bestaat uit 4 ervaren en gedreven muzikanten. Ontstaan als een kerkband en inmiddels vele jaren inzetbaar tijdens vieringen zowel binnen als buiten de kerk. Zij hebben al een keer bij ons opgetreden en dat was indrukwekkend. Deze band weet iedereen te raken en ontroeren met muziek.

Popkoor Let's get started is een gemengd koor en oefent elke week in Lexmond. Tweeëntwintig enthousiaste mannen en vrouwen zingen al 10 jaar met elkaar. Dat wordt swingen!

De Gorcumse Esmay Usmany is een alleskunner. Ze zingt, maakt muziek, schrijft gedichten en treedt op in het theater. Als finalist van het Utrechts kleinkunstfestival weet zij hoe ze schoonheid kan brengen in het dagelijks leven. Als er iemand het verhaal kan vertellen achter een popliedje dan is het Esmay!

Kortom, het wordt een muzikale, swingende en inspirerende middag. We heten alle popmuziek liefhebbers van harte welkom op 29 december!

Nieuwsgierig geworden? Volg dan onze Facebook pagina en blijft op de hoogte van het nieuws omtrent dit evenement.