06/09 Startzondag

Op zondag 6 september, vieren we onze startzondag. Om zoveel mogelijk mensen gelegenheid te geven deze dienst bij te wonen en elkaar – op anderhalve meter afstand – te ontmoeten, houden we een dienst in de buitenlucht. We doen dit op het binnenplein van de Uilenhof; Oude Hoven 8 in Gorinchem.

Nieuw seizoen

Bij een dienst in de buitenlucht kunnen we ook eindelijk weer eens samen zingen. En – niet onbelangrijk – na afloop koffiedrinken. Uiteraard met iets lekkers erbij. De dienst staat in het teken van het nieuwe seizoen waarin ons gemeentezijn vorm moet krijgen binnen de marges van de coronamaatregelen.

Elkaar (weer) ontmoeten

Graag willen we in groepjes daarover doorpraten. Hoe doen we dat? Wat zijn bruikbare kleinschalige activiteiten waar mensen aan mee zouden willen doen? Welke mogelijkheden ziet men? Welke wensen leven er? Wat kan de kerk doen om (beter) in de behoeften te voorzien? Neem je smartphone mee om de ideeën die ontstaan naar het nummer van de kerk te whatsappen. Dan kunnen we ze direct gemakkelijk en veilig verzamelen

Veiligheid

Er wordt alles aan gedaan om de startzondag veilig te laten verlopen. Gastvrouwen en gastheren wijzen de bezoekers hun plaats. Zowel tijdens de dienst als tijdens de koffie is dat je vaste plek (toiletbezoek uitgezonderd). Door zelf 90 of 180 graden te draaien is het in veel gevallen mogelijk om tijdens de koffie een keer van gesprekspartner te wisselen. Het plein van de Uilenhof biedt veel vaste zitplaatsen op anderhalve meter afstand. In de lege ruimte worden die zitplaatsen aangevuld met een beperkt aantal losse stoelen, maar ook die mogen niet verplaatst worden.

Aanmelden

U wordt verzocht zich aan te melden via het e-mailadres [email protected] Dit kan tot vrijdag 4 september 24.00 uur, maar doe het bij voorkeur eerder, dan weten we als organisatie waar we ongeveer op kunnen rekenen. 

Anke Ferdinandusse, Esther Meppelink, Jaap Visser en Dirk Ophoff