gratis app Mijn Bijbel

De bijbel is het best verkochte boek aller tijden toch kent niet iedereen de verhalen (goed). Het Nederlands Bijbelgenootschap maakt het mogelijk dat mensen de Bijbel ontdekken, ervaren en doorgeven. Daarom hebben ze een gratis app gelanceerd voor iedereen die het prettig vindt om even een stukje te lezen op de smartphone.

De bijbel offline lezen
Het leesgemak staat in deze app voorop. Je kan meteen beginnen met lezen zodra je de app hebt geïnstalleerd. Lettergrootte en lettertype zijn bijvoorbeeld aanpasbaar aan je eigen wensen. Met Mijn Bijbel kun je zes vertalingen lezen. Deze zijn allen te downloaden. De volgende vertalingen zijn opgenomen in de app: de Nieuwe Bijbelvertaling, de Bijbel in Gewone Taal, de Groot Nieuws Bijbel, de NBG-vertaling 1951, de Statenvertaling en de Fryske Bibel. Op het startscherm van de app staat de bijbeltekst van de dag. De app wordt stapsgewijs uitgebreid en is beschikbaar voor zowel Android als iOS.

De app Mijn Bijbel is te downloaden in de Google Play Store en de App Store.

Nog steeds relevant
De Bijbel is geschreven in een andere tijd en cultuur. Er staan bekende verhalen in maar ook teksten die voor de moderne lezer lastiger te begrijpen zijn. Op debijbel.nl vinden bijbellezers uitleg bij bijbelse begrippen, filmpjes, foto’s en tijdlijnen, kaarten met bijvoorbeeld de reizen van Paulus. Het boek is dan wel eeuwenoud, toch geeft het steeds nieuw inzicht of zet het je aan het denken.