Kerst in de Dalemse Kerk

Stel je voor: de Dalemse Kerk op kerstavond. De kroonluchters verspreiden hun zachte licht, de lampjes in de kerstboom branden en in de vensterbanken flakkeren tientallen waxinelichtjes. Er wordt gezongen: Stille nacht, heilige nacht. Vrouwenstemmen zetten het tweede couplet in. Het orgel zwijgt. Alleen een harp begeleidt hun zang: Hulploos Kind, heilig Kind, dat zo trouw zondaars mint.

Ja, stel je voor. Maar het mooie is: je hoeft het je niet voor te stellen, je kunt er gewoon zelf bij zijn. Ook dit jaar organiseren wij de kerstnachtdienst in de Dalemse Kerk. En iedereen is welkom.

Het thema van de dienst is: ‘Vrede begint klein’. Ds. Dirk Ophoff houdt een overdenking en begeleid door Dick Zwart, orgel, en Anna Veen, harp, zingen we bekende kerstliederen.

Na afloop van de dienst hoef je nog niet direct naar huis. In de pastoriekamer naast de kerk wordt chocolademelk geschonken en kerstbrood uitgedeeld.

De dienst wordt gehouden op zondagavond 24 december 2017 om 22.00 uur en duurt ongeveer een uur. Het adres van de Dalemse Kerk is: Merwededijk 5 te Gorinchem.