Aanpassingen en afgelastingen vanwege coronavirus

Gezien alle maatregelen van de overheid om de verspreiding van het coronavirus af te remmen kunnen de kerkdiensten de komende zondagen niet doorgaan. In plaats daarvan zenden we elke zondagochtend om 10.00 uur live vanuit de Regenboogschool een korte kerkdienst uit via kerkomroep.nl. Hierbij zullen geen gemeenteleden aanwezig zijn. Zo mogelijk worden deze diensten ook gefilmd en gestreamd via YouTube. De voorbereidingen zijn in volle gang. Je kunt al vast een kijkje nemen bij het YouTube-kanaal dat we hiervoor hebben aangemaakt: Protestantse wijkgemeente Dalem/Gorinchem-Oost op YouTube.

De catechisaties gaan voorlopig niet door.

De huiskamergesprekken van 16, 18, 24 en 26 maart worden uitgesteld tot een nader te bepalen datum.

Alle bijeenkomsten van Vorming & Toerusting in maart gaan niet door.

Op deze pagina van de website vind je steeds de laatste stand van zaken met betrekking tot het al dan niet doorgaan van activiteiten of aanpassingen in de manier waarop ze georganiseerd worden.
Ook publiceren we links naar online alternatieven die door kerken en christelijke organisaties in deze uitzonderlijke omstandigheden aangeboden worden.

Een aantal christelijke organisaties, waaronder de Raad van Kerken in Nederland, heeft woensdag 18 maart een dag van nationaal gebed gehouden. Klik hier om de vier gebedsmomenten van deze dag terug te kijken.

Nu ook de kindernevendienst vervalt, komt de website ‘Creatief kinderwerk‘ met een alternatief. Elke week worden er nieuwe video’s gepubliceerd van een project over Abraham. De video’s zijn voor iedereen gratis te bekijken. De website heeft bovendien ingespeeld op de dag van nationaal gebed met allerlei creatieve gebedsideeën voor kinderen. Je vindt ‘Creatief kinderwerk’ hier.

Klik hier voor de richtlijnen van de PKN.