Inspiratie voor de veertigdagentijd

Hoe leef ik? Wie ben ik? Maak ik bewust tijd voor stilte? Of word ik geleefd door mijn gewoontes en dagelijkse bezigheden? Wat betekent het geloof voor mij?
Veel mensen willen in de veertigdagentijd graag stilstaan bij deze vragen, maar weten niet zo goed hoe ze hier invulling aan zouden kunnen geven. Daarom volgen hier wat suggesties voor wie op zoek is naar inspiratie.

Leesplan
Het Nederlands Bijbelgenootschap heeft speciaal voor de veertigdagentijd een leesplan gemaakt: 40 dagen | 40 vragen. Iedere dag is er een korte uitleg bij een tekst uit het Johannes-evangelie. Ook vind je bij elke dag een vraag om over na te denken en een suggestie om aan de slag te gaan met wat je gelezen hebt. Hiervoor kun je een app downloaden, je kunt je abonneren op een dagelijkse e-mail of je bestelt het gratis boekje. Alle informatie is te vinden op DeBijbel.nl.

Kalenders
Er zijn allerlei veertigdagenkalenders te bestellen. Bijvoorbeeld Toast van Tear. Bestel hier.
De kalender van de PKN heet Een nieuw begin. Deze is gratis te bestellen op protestantsekerk.nl.
Ook Narratio heeft een kalender uitgebracht: Over hoop. Klik hier voor de bestelinformatie.

Vasten
Vanuit Rooms-katholieke hoek is er een inspiratieboekje van Adveniat: Vasten. Met allerlei verhalen en tips, ook over moderne manieren van vasten. Klik hier om het boekje te bestellen.

Kunst
ArtWay stuurt elke zondag (niet alleen in de veertigdagentijd) een zogenaamde beeldmeditatie naar iedereen die zich op hun e-mailnieuwsbrief heeft geabonneerd. Dit is gratis. In de beeldmeditatie wordt een kunstwerk besproken in relatie tot het christelijk geloof. Hier kunt u zich opgeven voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Werkboek
Een gemeentelid deed vorig jaar positieve ervaringen op met De laatste 18 uur van Wilkin van de Kamp. Voor de bestelinformatie klik hier.

De veertigdagentijd begint op woensdag 6 maart.