Dagelijkse inspiratie voor de veertigdagentijd

In het leven van Jezus is de afstemming die Hij zoekt met de hemel altijd erg belangrijk. Niet voor niets leert Hij ons bidden: laat Gods wil op de aarde net zo vorm krijgen als in de hemel.
Voor veel mensen is de veertigdagentijd bij uitstek een periode waarin ze ook op zoek zijn naar die afstemming met de hemel. Het is een tijd om je te bezinnen op vragen als: Waar ga ik naartoe? En wat houdt me gaande?
Er zijn veel hulpmiddelen om in de veertigdagentijd deze bezinning dagelijks vorm te geven, je bezieling te voeden en nieuwe perspectieven te ontdekken. Hier zijn enkele suggesties.

Het Nederlands Bijbelgenootschap heeft een leesplan voor de veertigdagentijd ontwikkeld. Het heet: Overbruggen – 40 dagen tussen hemel en aarde. Via deze link is het te vinden. Het leesplan sluit aan bij het thema dat we als gemeente op de zondagen van deze veertigdagentijd volgen.

Vind je luisteren prettiger dan lezen? Dan is de podcast Dagvers misschien iets voor jou. Deze podcast staat tot Pasen helemaal in het teken van de veertigdagentijd. De afleveringen duren steeds 2 tot 4 minuten. Klik hier om je op de podcast te abonneren.

Een andere podcast wint de laatste tijd sterk aan populariteit. Het gaat om de dagelijkse Bijbelpodcast van de Evangelische Omroep: Eerst dit. De afleveringen van deze podcast duren 7 minuten. Veel gebruikers zijn erg enthousiast. De veertigdagentijd kan een geschikte periode zijn om kennis te maken met Eerst dit. Klik hier om je aan te melden.

Elk jaar brengt de Protestantse Kerk in Nederland een veertigdagentijdkalender uit. Hierin vind je veel beeldmateriaal, suggesties om te vasten maar ook leuke recepten, teksten en vragen. Dit jaar is het thema: Sta op. Bij de uitgang van de kerk zijn exemplaren beschikbaar. Ook is het mogelijk om een exemplaar aan te vragen of het inkijkexemplaar te bekijken. Gebruik daarvoor deze link.