03/04 PaasChallenge in de straten van Gorcum-Oost

Doe mee aan de PaasChallenge op zaterdag 3 april!

Je duikt in de historische achtergrond van het Paasverhaal en je neemt deel aan het verhaal alsof je iemand bent uit de tijd van Jezus. Opeens loop je door de straten van Jeruzalem op zoek naar geheime aanwijzingen. Overal kom je QR-codes tegen en ga je het gesprek aan met virtuele gesprekspartners uit de tijd van Jezus. De tocht duurt 1 tot 1,5 uur.

Het spel

De PaasChallenge 2021 is een QR-codespel waarbij de deelnemer een ‘tegenstander’ van Jezus is. Hij weet echter niet welke rol hij heeft en moet dit aan het einde van de tocht raden. Tijdens het spel moet je proberen je rol zo goed mogelijk te spelen: waarom is de weg die Jezus gaat een probleem voor jou?

Als deelnemer worstel je met één van de vier problemen op het gebied van liefde, macht, vrijheid of spiritualiteit. Tijdens het spel ontdek je dat Jezus op al deze gebieden een andere weg gaat. En hij geeft je de mogelijkheid om te herstellen op het gebied waar je worstelt.

Aanmelden

Deze PaasChallenge is coronaproof ontworpen voor gezinnen, tweetallen of mensen die alleen willen lopen. De Challenge is vooral gericht op jongeren in de leeftijd van 10 tot 18 jaar, maar is geschikt voor bijna alle leeftijden.

Voor de kinderen van 4 tot 9 jaar hebben we een speurtocht gemaakt op dezelfde route, zodat je met gezinnen bestaande uit verschillende leeftijden gezamenlijk de Challenge kan doen. Opgave is mogelijk t/m 2 april (liefst voor 31 maart om het pakket thuis af te leveren). Voor opgave of meer informatie kun je terecht bij Femke Koning (jeugdkerk) of Christa Nanninga (kindernevendienst).